Moj internet dnevnik
Plima
crljivica2
Izdvojeno
Nema izdvojenih postova.
Ljubav je tu i tamo i svugdje
***

A. G. Matoš

SAMOTNA LJUBAV

 

Ponoć već je prošla, svjetlo mi se gasi,

Na baršunu crnom leži teška noć;

Čelom mi se truni spomen tvojih vlasi –

Ljubavi daleka, kad ćeš, kad ćeš doć?

 

Otišla si. Gdje si? Ko da umrla si.

Udaljenost ima smrti tužnu moć,

Srcem srsi, strasti, dušom sumnje, strasi –

Poginut ću noćas i za dragom poć.

 

- Ljubav nije sreća – znaš li kad mi reče? –

- Ljubav, to je rana, i ta rana peče,

- Ljubav boli, boli, kao život boli,

- Teško, teško onom koji jako voli.

 

Nisi pravo rekla. Ljubav bol  je, plamen,

Ali muči samo kad sam sam – ko kamen.
Čelani zbrdazdola
Upišite tekst...
Cista Velika zbrda


Šibenik
***

Arsen Dedić

POSLJEDNJI TANGO U ĐEVRSKAMA-

BONUS

 

sastanak mladih esperantista u gudučoj
tradicionalna regata sonković–raslina
izbor najmlađeg starca
krapanjski planinari osvajaju kamenar
najmanja glava velike glave
eminentna jazz pjevačica iz oklaja
tour d’trtar
pobjeda tlm–a nad tbf–om
kantautor iz bute
kao i urbani reper sa škopinca
hamlet iz pakovog sela
miss tromilja
mister plišac
tribunjski blues osvaja
otvaraju se brojna turistička naselja
cro–a–porter u šepurini
nihilist sa visovca
natječu se težaci iz donjeg polja
na olimpijadi u disciplini
skok s motikom
najljepše dijete iz ulice paške zjačića
prve noge promine
šibenska nevista rodom iz berlina
i šibenski zet iz okolice osla
najsamosvojniji magarac iz težačke
švedska ženska klapa
na gostovanju u bribirskim mostinama
najpristupačnija litvanka na ljetovanju
u boraji
gošća iz mađarske–zemlje tisuću jezera
gošća iz slovačke–zemlje tisuću otoka
sve do šansonjera pokraj poduzeća »čistoća«
pleše se pleše, gospodo
na kraju kišnog lita
a onda
susvita

Crkva sv. Jakova


~~~
Nema zapisa.
IP posjetitelja
rss
Nema zapisa.

Kako je poznato, plima stiže svako jutro,

ali nikada to nije isto more

i uvijek donosi nešto novo.

Nekad se prikrada bez glasa, miluje, ugađa.

Nekad stiže dramatično, hučeći, zapjenjena, uznemirujuća.

To je moje more.

Dobrodošli u moje more!

Blog - veljača 2009
subota, veljača 28, 2009

               Današnje lijepo vrijeme potaknilo je  maspok u vrtove,  polje i vinograde. Uglavnom se paljenjem čisti teren od trave, drače i lanjskih zasada. Susjedi na Kegljovoj Strani su bili nepažljivi i nešto brži na upaljaču. Srećom, vjetar je nosio plamen prema nenaseljenom terenu. Tri vatrogasna vozila su došla u pomoć i ugasila požar.crljivica @ 22:00 |Komentiraj | Komentari: 12 | Prikaži komentare
petak, veljača 27, 2009


            To su, zapravo, dva jezera uz sam grad Imotski. Volim otići na jezera svaki put kad dođem u Imotski jer su jezera zbilja prekrasna, avaki put zanimljiva i neponovljiva. Imena su dobila po boji litica koje ih okružuju i koje se reflektiraju na površini vode u čudesnom kaleidoskopu. Boje se mijenjaju ovisno o dobu dana i vremenskim prilikama. Ove fotografije su nastale doslovno nekoliko sati prije nego što je, nedavno,  zabijelila Imotska Krajina. Lutajući internetom u potrazi za činjenicama o jezerima, vidjela sam da su blogerice i blogeri i prije pisali o ova dva dragulja. Zato držim da je ovo ponavljanje gradiva i da je korisno podsjetiti se na lipotu koju imamo.

MODRO JEZERO
CRVENO JEZERONastanak Crvenog jezera vezuje se uz priču o zločestom Gavanu, Gavanuši i njihovoj djeci. Nadaleko su bili poznati po bahatosti i bezdušnosti. Naišao jednom anđeo u ruhu prosjaka i zatražio kruha i vode za sebe i djecu u pratnji. Gavanuša baci kruh pred anđela, kao psu, i naruga se Bogu. Ljutiti anđeo prokune Gavana i njegovu obitelj. Zemlja se rastvori i uruše se Gavanovi dvori i svi koji su se zatekli u njima. Na tom mjestu je nastalo Crveno jezero. Uz Crveno jezero se dan-danas naziru zidine koje bi mogle biti retaji Gavanovih dvora.
crljivica @ 20:53 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
utorak, veljača 24, 2009


          Ove mačkare idu iz Imotskog na glavnu feštu i egzekuciju Krnje u Proložac. Na žalost, ja sam išla u suprotnom smjeru i, dok sam se vratila, sve je već bilo gotovo. Scene sam hvatala između auta,  tako da slike nisu sve pet.crljivica @ 22:38 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare

             Danas je Pokladni utorak ili Pokladi, zadnji dan ludovanja, raspuštenosti i rasipništva prije Čiste sride i početka korizme. Krnju, babe roge i predimenzionirane političare smo optužili osudili i spalili, i svi njihovi grijesi su otišli u dim. I ovdje, u Cisti Velikoj se Poklade slave po starim običajima. Tijekom dana maškarice zadnji put obilaze kuće. Popodne su djeca nabrala i donijela grane rašeljke, za koju ovdje kažu da nije ni drvo, ni voćka.

Rašeljka se zapali na kominu i smrdi dok izgara. Kaže se da ovaj čin odvraća žene i matere da odu u vještice. Zato i djeca moraju biti oko komina. Najvažniji obrok Pokladnog utorka je “jača” večera koja je obavezno kupus i suho meso. Što nas čeka u korizmene dane, najbolje kaže izreka
Pokladi, s guzicom se okladi.
Nema mrsa do Uskrsa.
crljivica @ 19:54 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 22, 2009
Štefova kužina
crljivica @ 17:37 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, veljača 21, 2009

           MOŽDA MISLITE DA SAN SE ZABUNILA KAD SAN STAVILA ISTE SLIKICE. PA I NE BAŠ. NAKON POKUŠAJA I POKUŠAJA NA EN-TU POTENCIJU USPILA SAN PETAT SLIDESHOW NA BLOG. KVAKA JE U TOME ŠTO SAN CILO VRIME OČEKIVALA DA SE SLAJDŠOU POJAVI U EDITU. BIJA JE NEVIDLJIV, ALI JE CILO VRIME BIJA TU. PARI MI SE DA SAN  SKOČILA KILOMETAR U ZRAK I TRI KILOMETRA U DALJINU. KUT, VIDI MEEEEEE!!!


crljivica @ 20:19 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
petak, veljača 20, 2009

Otišlii smo u šumarak
vidit koliko sniga ima.
Prošli zec i divlja svinja,
Vidi se po tragovima.
Pobigli smo brzo kući.
Ubila nas - zima.


Ali nismo dangubili.

Cista Velika


Milan


Plitača


Maj boj


Čelani


Na Podrtici


crljivica @ 00:28 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, veljača 18, 2009


Još malo "štirke" iz Imotske Krajine.


I Aron gušta. Nije moj, ali se dobro slažemo.


Nije problem voziti cestom pod ovim uvjetima, ali je nekad najteže prijeći ovih sto i pedeset metara do iste.
crljivica @ 15:24 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
utorak, veljača 17, 2009


Bile koke dolepršale...... a pilići se rastrčali.
Bilo je i znatiželjnih kojeg je okusa snijeg.

***

Ovdje će svašta vidit'
svaka cjepidlaka.
Kakva mi je tehnika,
takva mi i slika.

crljivica @ 16:53 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, veljača 14, 2009


      Već nekoliko dana slušam na radiju i tv istu spiku u vezi s Valentinovim. Kupite, poklonite, odvedite na ručak ili večeru, otputujte, osmjehnite se, pokažite osjećaje, budite zaljubljeni…, Noć Valentinovog, Noć zaljubljenih, akcije za Valentinovo, popusti za Valentinovo…Ja bih rekla Dan zamantanih, Dan izmanipuliranih, Dan navlakuše u trgovine. Pa ko nasjedne, nasjedne. I onda možete sve do sljedećeg Valentinova mantrati o tome kako vam je baš taj dan bilo prekrasno, prezabavno, preosjećajno i da ste baš tog dana osjetili ljubav u srcu i uvjerili se da vas neko voli. Već sutradan i svih narednih dana možete se probuditi mrgudni, grintavi, čupavi i krmeljavi, ne očekujući osmjeh, poljubac i zagrljaj od drage osobe. A kad ste, zapravo spoznali da ste voljeni i da ste u stanju pokazati ljubav? Kojim metrom se mjeri količina ljubavi?
      Moje Valentinovo? Jučer je mi je sinu bija roditeljski sastanak u vezi sa ekskurzijom. Španjolska za četri i po iljade kuna. Razrednici sve organizirali bez ijednog dogovora s roditeljima. A Češka upola jeftinija. Da Španjolska! Ni danas mi ne izlazi iz glave. Muž je danas iša učinit faturetu kod prijatelja i nema ga cili dan. Popodne će mi doć kolegica da joj pokažen informatiku. Za ručak kiseli kupus i suva rebarca. I ljubavi koliko može stat u ariju.
crljivica @ 13:07 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 12, 2009

        Izgrađen je sredinom šezdesetih iz mašte i vrijednim rukama vlasnika, oca i sina, i uz materjalnu potporu sestara. Unutrašnjost je bila uređena kao brodski salon. Sredinu salona je krasio mali bazen. Prvotno je bio restoran, a kasnije disko klub. Nažalost, atraktivnost i posjećenost prostora nisu mogli nadvladati neke probleme. Sudbina je uzela svoje. Stari su otišli. Kapetan je još na brodu, ali ga sve manje viđamo. Hoće li se dati išta popraviti?
crljivica @ 21:05 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, veljača 10, 2009


       Prateći trag iz komentara sa mog bloga, došla san do blogerica i blogera koji ka i ja, rade u školi. Vidim da redovito bilježe mrske ponediljke, pa mi se čini da je ispod razine struke ne spomenuti taj ponediljak. Moran se pohvaliti da ja i ponediljak ove godine stojimo šotobraco. Iman tri ure, svaku drugu uru pauzu. Zaletin se doma. Moran ić auton, ali nije mi daleko. Popijen, mmm…kavu. Preokrenen štogod iz teče u teču, da ima za ručak. Trknen na još jedan sat, i to je to. Ako su dica u jutarnjoj smjeni, dolaze oko dvi i po. Ako su popodne, odu taman kad ja dođen i nema ih do osan i po. Sljedećih dana iman sve više sati, a sve manje pauza. Zato mi svi petci spadaju u mrske dane. Suboton se trčeći radi sve što se nije stiglo priko tjedna, a nedilja mi je onda prekratka da se odmorin. Eee…onda dođe blaženi ponediljak. Viruje li mi ovo iko?


Crkva sv. Petra. Ovo je pogled s mog radnog mista. Utorkom i četvrtkom.

crljivica @ 15:14 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
subota, veljača 7, 2009


         Danas iman nešto vrimena viška pa san odlučila provat stavljat video po naputku Kuta.   U nizu pokušaja i svakakvih kombinacija s linkovima i fleš plejerom dobila san ili ništa, ili bilo, ili samo crnu pozadinu videa.   I ovo zadnje je samo po sebi bija uspjeh. Onda san skužila da je kvaka u linku pa san ga kopirala u window, dodavala link. Link se otvori, ali ništa ne ulazi u flash player. Još uvik san bila uvjerena da u linku ima ili viška ili manjka znakova.   Malo sprida backspace, malo zada delete…dok se nije konačno video pojavija u flash playeru. Urlan ja od sriče. Ajde da počistin malo po photobucketu. U opuštenoj atmosferi otaren slije šta mi više ne tribaju i vraćan se na Vidi blog, a tamo ŠOKING. Zaslipila me četri reflektora usrid glave.Da slike su obrisane! Kad san se sabrala na jedno, a onda i na drugo oko, sine mi uzročno posljedična veza. Jebate, šta sad?! Sitin se onoga crvenog križića u editu. Moga Spasoja u ovoj kriznoj situaciji. Ajmo plima, ajmo alati, ajmo log in, ajmo edit. Klik na Spasoja, i moj internetski dnevnik je posta tanji za dva zapisa. Jež je pobiga u šumu, a keksi su završili na škanciji. Pouka: da bi se štogod postiglo, moraš nešto i žrtvovat.

crljivica @ 15:56 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 5, 2009


Gledali smo u nebo. Slušali smo ljude od struke. Oslanjali se na mudre izreke onih koji su stoljetna iskustva iskazivali jednom rečenicom. Najprije je bilo Sveta Kata, snig na vrata. Zatim
Kalandora, zimi ora.
Ona muti na dnu mora.

Kalandora je u srcu zime. Slabo se pisalo onome kome nije ostalo bar pola zimnice za naredne dane. Onda smo i sami iz pamćenja izvlačili datume, događaje, prizore. Njuškali smo zrak. Procjenjivali smjer vjetrova. Sve nam je bilo uzalud. Bijele koke nisu s neba pale. Iako su oko Biokova lepršale u gustim jatima.

Za sada samo kiša piša. Odnit će vrag i škina i kolina. Zimskih radosti je ipak bilo za posljednjeg polarnog perioda.
Zadnja provjera sigurnosti terena i ...
Ready, steady, play!!!
Za stavit video morat će mi Kut dat ruku.
 
crljivica @ 23:04 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
counter
Jedna najava
Knjaz u Cisti Velikoj

Sat
crljivica
Cista Velika
službene stranice

Sport u Cisti Velikoj


Brojač posjeta
49227
Vrtni impresionizam
***

Arsen Dedić

BALADA O PROLAZNOSTI

Kad lutali smo svijetom
kao raspršeno sjeme,
govorili smo sebi -
to je za neko vrijeme.

I ne znajuć’ da smo
na izgubljenom brodu,
mi vikali smo: "Kopno!"
dok gledali smo vodu.

Kad ljubili smo kratko
u tuzi kišne noći,
govorili smo za se
da ljubav tek će doći.

Postavljali smo stvari
ali opet ne za dugo.
Za sva smo mjesta rekli -
odredit ćemo drugo.

Kad rađala se sreća
i čekala je slava,
pomišljali smo opet -
to nije ona prava.

Kad prijatelja nema,
a dani idu sporo,
govorili smo za se
da vraćaju se skoro.

Gdje najviše smo dali
dobivali smo manje,
ali mislili smo - to je
tek privremeno stanje.

Kad gubili smo život,
govorili smo: "Neka"
i vjerovali čvrsto
da pravi tek nas čeka.

Putovali smo dalje
kad davno već smo stigli.
Tek počeli smo nešto,
a drugo već smo bili.

 

I ostali smo tako
kraj odlazeće vode,
nerazjašnjeni sasvim
i pomalo van mode.

U započetoj priči
u ljubavi bez traga,
jer svakoj smo se kući
približili do praga.

U privremenom redu
nekorištenih stvari
ni osjetili nismo
da sami smo, i stari.

Dok vjerovali još smo
da svaki put se mijenja,
mi rekli smo si zbogom

govoreć’ doviđenja.

Index.hr
Nema zapisa.